Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Du kan göra tårtan med ljus blockchoklad om du fördrar det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka mandeln. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner mandelhack och rivet apelsinskal.
  2. Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan kallna.
  3. Dela chokladen i mindre bitar och smält den bara precis i vattenbad (vit choklad är mer känslig för värme). Vispa upp äggen och rör ner chokladen i dem under kraftig omrörning.
  4. Vispa grädden. Rör ner kesella i chokladensmeten och rör till sist ner grädden.
  5. Bred chokladsmeten över kakan och ställ den kallt att stelna. Tag bort formens kant och fördela bär eller frukt och myntablad på tårtan.
  6. Ugn: 175°

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gosmamman 27 december 2009

    Det här blir nog smarrigt till kaffet efter nyårsmenyn! Tack för ett enkelt recept. Carin "gosmamman!"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.