Du kan göra tårtan med ljus blockchoklad om du fördrar det.
Instruktioner
- Finhacka mandeln. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner mandelhack och rivet apelsinskal.
- Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan kallna.
- Dela chokladen i mindre bitar och smält den bara precis i vattenbad (vit choklad är mer känslig för värme). Vispa upp äggen och rör ner chokladen i dem under kraftig omrörning.
- Vispa grädden. Rör ner kesella i chokladensmeten och rör till sist ner grädden.
- Bred chokladsmeten över kakan och ställ den kallt att stelna. Tag bort formens kant och fördela bär eller frukt och myntablad på tårtan.
- Ugn: 175°
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här blir nog smarrigt till kaffet efter nyårsmenyn! Tack för ett enkelt recept. Carin "gosmamman!"