Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna tårta är både praktisk och god, du kan förbereda den långt i förväg! Godast är den när den serveras halvtinad, då kommer alla ljuvliga smaker till sin rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Mal hasselnötskärnorna i mandelkvarn eller matberedare. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Rör ner sockret. Vänd till sist ner de malda nötterna.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda bottnen på galler i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  3. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen och får kallna på galler.
  4. Gör fyllningen: Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
  5. Separera äggulor och äggvitor från varandra. Rör ner äggulor, kaffe och likör i chokladen.
  6. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i chokladsmeten. Vispa grädden och vänd ner även den i smeten.
  7. Lägg tillbaka tårtbottnen i bakformen. Häll fyllningen över. Täck tårtan med folie och låt den stå i frysen minst 4 timmar.
  8. Smält chokladen till garneringen. Bred ut den på ett bakplåtspapper och låt stelna. Skär chokladen i rutor, eller bryt den i bitar. Garnera tårtan med dem strax före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.