- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En underbar liten tårta med mycket chokladsmak! Bakad utan mjöl och vanligt socker!
Instruktioner
- Mandelbotten:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda med (osmält) smör till en deg. Fördela i botten av en 12-centimeters springform. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 8 minuter. Låt svalna. Medan bottnen svalnar gör du moussen.
- Chokladmousse:
Smält chokladen. Vispa upp äggulan med en vanlig visp. Rör ner chokladen i äggulan under omrörning. Vispa vispgrädden fluffig tillsammans med stevia strö och vaniljpulver med en elvisp. Rör ner grädden i chokladen. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme. Fördela därefter moussen på mandelbottnen. Hyvla (med en potatisskalare)över eller hacka choklad. Förvara i kyl tills servering. Servera gärna med en stor klick vispgrädde!
- http://bakasockerfritt.blogg.se/
Publicerat den
3 november 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter som ett toppenrecept! Undrar dock om det går att ersätta grädden med exv. vispad kokosolja? Ska laga till både diabetiker och allergiker.
Gjorde denna i normalstor springform. Då krävdes det fyrdubbel sats botten och dubbel sats mousse. Vi dekorerade med vispad grädde smaksatt med vaniljpulver och hallon. Jättegod o jättemastig. Även godkänd av icke-LCHFare. 5 stjärnor :)
Låter supergott. Undrar om man kan förbereda och göra klart tårtan dagen före den ska ätas. Någon som vet?