Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med after eight

 
Skriv ut

Denna tårtan kan med fördel frysas och tas fram en liten stund före servering. Då kan den förberedas i förväg och får en härligt fast konsistens och känns inte så mäktig. Den är även god kylskåpskall.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Riv mandelmassan fint och blanda i ett ägg i sänder. Tillsätt kakaon och häll smeten i formen. Grädda i drygt 25 minuter i 175 grader. Smält blockchokladen över vattenbad och bryt ner mintchokladen mot slutet. Rör om noga och låt den sedan svalna ordentligt. Vispa under tiden grädden, dock inte alltför tjock. Låt den stå i rumstemperatur medan chokladen svalnar. Rör sedan ner äggulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden. Bred moussen över kakan och förvara i antingen kyl eller frys.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.