Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med browniebotten

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En tårta för chokladälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Botten: Kläm fast ett bakplåtspapper på botten av en rund bakform med löstagbar botten. Smörj och mjöla formen. Smält smöret i en kastrul. Ta kastrullen från plattan och tillsätt hackad choklad, rör om tills chokladen smält.
  3. Blanda mjöl, rostade och hackade hasselnötter, potatismjöl och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker pösigt i en annan skål. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och rör till sist ner mjölblandningen. Häll över smeten i formen. Baka mitt i ugnen i ca 7 minuter. Låt botten svalna och låt formen stå i frysen 30 minuter innan moussen läggs på.
  4. Chokladmousse: Blötlägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor och socker krämigt. Smält mjölkchoklad och vit choklad i en glasskål i mikron, ca 2 minuter på full effekt. Rör ner den smälta chokladen i äggsmeten. Krama ur gelantinbladen och smält i en kopp i mikron, ca 10 sekunder. Tillsätt gelantinet till chokladsmeten.
  5. Vispa grädden till en mjuk konsistens, alltså inte för hårt. Vänd ner 1/3 grädde i chokladsmeten, innan resten rörs i. Det gör man för att moussen inte ska bli grynig. Ta loss ringen på formen och diska den ren. Sätt tillbaka ringen och fyll på med mousse. Låt formen stå i frysen 1 timme eller 4 timmar i kylen för att stelna. Vid servering siktas kakao över tårtan och garneras med physalis.
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lenasj65 12 mars 2010

    Denna kaka var jättegod! Gärna lite mer nötter i brownien. Sen tog jag 2 gelantinblad o det blev perfekt! Tack för ett smaskigt recept

  • markoolio 3 maj 2013

    Ska prova denna...dock göra latmasks versionen (färdig mousse med crisp) hoppas att den ändå blir god...återkommer:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.