Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med päron och hasselnötter

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

God Chokladmoussetårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser och häll i en smord och bröad form med bakplåtspapper i botten. Grädda i 10-15 minuter på 175 grader. Låt svalna.
  2. Lägg hasselnötsbottnen i en kakform med löstagbar botten. Halvera päronen och fördela över kakan. Rör ihop kakao, socker och 1 dl grädde. Smaksätt ev med lite konjak. Häll 5 dl grädde i en bunke och vispa ner snabbgelatinmix med en elvisp. Vispa lätt och luftig. Blanda först ner lite av grädden i chokladen och vänd sedan ner resten. Lägg moussen över päronen och ställ att stelna i kyl 2-3 timmar eller över natt. Tips! Dekorera med Dr. Oetker Golden Perlini

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.