Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med sockrade blåbär

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En smarrig tårta så här blåbärens tid.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en springform, 23 cm i diameter, och klä den med smörpapper. Lägg chokladen i en värmetålig skål med smöret och hetta upp över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält. Lyft av från värmen och rör ner konjaken. Vispa äggulorna i en stor skål med 50 g av strösockret tills smeten har tjocknat och är ljus. Rör ner chokladblandningen. Vispa äggvitorna styva i en separat skål. Vispa i resten av sockret, lite i taget. Vänd med hjälp av en stor metallsked ner en fjärdedel av äggvitorna i chokladsmeten och vänd sedan ner resten. Häll smeten i den smorda och klädda formen och grädda i 160°C i 35 minuter tills den har jäst upp ordentligt och börjat spricka på ytan. Låt svalna i formen. Lägg blåbären i skålen med äggvitan och rör om så att de fuktas runtom. Häll över dem i en långpanna klädd med smörpapper och bred ut dem i ett enda lager. Strö sockret över och låt torka. Stjälp upp tårtan på ett serveringsfat och dra bort smörpapperet. Lägg de sockrade blåbären i en hög överst på tårtan och garnera med chokladkoner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.