Instruktioner
Smörj en springform, 23 cm i diameter, och klä den med smörpapper. Lägg chokladen i en värmetålig skål med smöret och hetta upp över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält. Lyft av från värmen och rör ner konjaken.
Vispa äggulorna i en stor skål med 50 g av strösockret tills smeten har tjocknat och är ljus. Rör ner chokladblandningen.
Vispa äggvitorna styva i en separat skål. Vispa i resten av sockret, lite i taget.
Vänd med hjälp av en stor metallsked ner en fjärdedel av äggvitorna i chokladsmeten och vänd sedan ner resten.
Häll smeten i den smorda och klädda formen och grädda i 160°C i 35 minuter tills den har jäst upp ordentligt och börjat spricka på ytan. Låt svalna i formen.
Lägg blåbären i skålen med äggvitan och rör om så att de fuktas runtom. Häll över dem i en långpanna klädd med smörpapper och bred ut dem i ett enda lager. Strö sockret över och låt torka.
Stjälp upp tårtan på ett serveringsfat och dra bort smörpapperet. Lägg de sockrade blåbären i en hög överst på tårtan och garnera med chokladkoner.