Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med varma hallon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En mäktig och mastig tårta.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, smörj en 24 cm form med löstagbar kant. Finriv mandelmassan. Rör ner ägg, kakao och apelsinskal. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt bottnen kallna i formen. Smält chokladen i vattenbad eller mikro och rör den slät. Vispa grädden, rör ner lite i taget i chokladen. Tillsätt gulorna. Häll moussen över bottnen, täck och frys minst 4 timmar. Ta tårtan ur formen, temperera 30 minuter inför servering. Garnera med bär och riv över choklad. Varma hallon Blanda 600 g hallon med 1–2 msk strösocker och värm tills sockret smält.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Egonlock 5 september 2008

    Så enkel och ändå så lyxig. Supergod!

  • EowynUndomiel 23 oktober 2008

    den är säkert nästan för god ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.