Muffins är alltid gott.. Har inte testat dessa heller men dom ser så delikata ut så det blir nog att testa
Instruktioner
- 8 stora
- Koka upp hälften av mjölken. Blanda ned snabbkaffepulvret i mjölken och låt svalna. Vispa smöret och sockret vitt. Rör sedan i äggen, resten av mjölken och kaffe- och mjölkblandningen.
- Hacka chokladen i bitar. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop dem med mjölk- och äggblandningen till en jämn smet. Blanda slutligen ned den hackade chokladen och rör om.
- Fyll muffinsformarna nästan ända upp och grädda i ugn i 180° i 25-30 min. för mellanstora formar. Små formar kan stå ca 5-10 min. kortare tid och stora formar ca 5-10 min. längre. Låt dem sedan svalna ordentligt.
- Topping
Hacka cappuccinochokladen i grova bitar. Smält sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och häll sedan i grädden. Låt koka i en minut. Dra kastrullen från plattan och rör i chokladen. Fortsätt röra tills chokladen är helt smält. Låt svalna. Bred toppingen på kalla muffins.
Publicerat den
25 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar