Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmuffins med cappuccinokola

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Muffins är alltid gott.. Har inte testat dessa heller men dom ser så delikata ut så det blir nog att testa

Ingredienser

Instruktioner

  1. 8 stora
  2. Koka upp hälften av mjölken. Blanda ned snabbkaffepulvret i mjölken och låt svalna. Vispa smöret och sockret vitt. Rör sedan i äggen, resten av mjölken och kaffe- och mjölkblandningen.
  3. Hacka chokladen i bitar. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop dem med mjölk- och äggblandningen till en jämn smet. Blanda slutligen ned den hackade chokladen och rör om.
  4. Fyll muffinsformarna nästan ända upp och grädda i ugn i 180° i 25-30 min. för mellanstora formar. Små formar kan stå ca 5-10 min. kortare tid och stora formar ca 5-10 min. längre. Låt dem sedan svalna ordentligt.
  5. Topping Hacka cappuccinochokladen i grova bitar. Smält sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och häll sedan i grädden. Låt koka i en minut. Dra kastrullen från plattan och rör i chokladen. Fortsätt röra tills chokladen är helt smält. Låt svalna. Bred toppingen på kalla muffins.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.