- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Underbara, lätta chokladmuffins som aldrig misslyckas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en muffinsplåt för 12 muffins med lite smör / Sätt ut muffinsformar i papper på en bakplåt. Små eller stora efter behag. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Hacka chokladen i någorlunda små bitar.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och rör ner i äggsmeten, tillsätt sedan mjölken och mjölblandningen. Tillsätt den hackade chokladen. Fördela smeten i muffinsplåten eller i pappersformarna.
Grädda mitt i ugnen ca 16 minuter.
- Glasyren: smält chokladen, tillsätt siktat florsocker och kakao, vatten, olja. Öka mängden vatten för mer lättflytande glasyr.
Publicerat den
10 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa muffinsen är nog de godaste jag någonsin ätit! Kommer garanterat att bakas snart igen =)
Där satt den! Tack för receptet
Väldigt uppskattade muffins, hela min familj frågar när jag ska baka dem nästa gång.Tack för tipset!
Kanonmuffins! Precis såna som jag letat recept på, de är precis såna som man får på café. De blir höga och maffiga och smakar rikt av choklad. Jag justerade receptet en aningen dock; Jag tog mer margarin (100 g till en sats, men jag gjorde 1,5 x satsen för att få 12 stora muffins) och lite mer hackad choklad. Eftersom jag gjorde större muffins så sänkte jag gräddningstemperaturen till 175 grader och gräddade dem i 25 minuter. Nästa gång ska jag grädda lite kortare alternativt ha i ännu mer margarin så att jag får en lite mer saftig konsistens. Tack så mycket!
Håller på att baka dessa nu.. Det luktar sagolikt i köket och smeten är helt underbart god - då kan det inte misslyckas!
Mmm! Mums, så goda! Tack för receptet!