- Serverar: 15 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Lätta, lite annorlunda men supergoda chokladvaniljmuffins.
Instruktioner
- Vaniljkräm:
Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölk och mjöl i äggsmeten och koka upp, och koka sen på svag värme tills det tjocknar. Kyl ner kastrullen i kallt vatten och tillsätt vanilj. Smaka gärna av så att ni får önskad smak av vanilj.
- Muffins:
Smält smöret och bryt ner chokladen. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner det i chokladsmöret. Häll sedan ner resterande.
Klicka ut i muffinsformar, helst stora. Försök att göra ett hål i mitten och klicka i vaniljkrämen. Hacka 25gr blockchoklad och tryck ner i chokladsmeten runt vaniljkrämen.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 min, beroende på formens storlek, 200 grader.
- Servera kakan med lite grädde så blir det extra gott.
Publicerat den
8 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar