Nästan som små bakelser blir dessa härliga hallonrutor med vit choklad och chokladgrädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör, grädde, citronskal och - saft. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Tillsätt det och rör samman till en smet.
- Häll smeten i en bakpappersklädd form, 20x30cm.
Fördela hallonen i kaksmeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig.
- Hacka chokladen grovt och lägg den att smälta på den varma kakan. Bred ut chokladen jämnt. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Vispa grädden, sikta ner kakao.
- Klicka eller spritsa ut grädden på kakorna och garnera med hallon och chokladrullar eller chokladlöv.
Publicerat den
18 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar