Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladnötter

 
Skriv ut

Krispiga nötter som först karamelliserats och därefter doppas i choklad i omgångar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta nötterna i en het torr stekpanna under omrörning till gyllenbrun färg. Lägg dem i en ren handduk. Gnugga nötterna så att allt löst skal faller bort.
  2. Blanda socker och vatten i en vid kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Blanda stång och fröer i sockret. Koka sockret till 121° .
  3. Lägg i de rostade nötterna och rör blandningen tills sockret vitnar och kristalliseras. Fortsätt att röra kontinuerligt tills det får gyllenbrun färg. När det börjar knäppa är det klart.
  4. Rör i smöret för att nötterna ska separeras. Häll ut dem på oljad plåt. Dela nötterna med en gaffel. Låt kallna.
  5. Temperera chokladen enligt beskrivning på sidan 44. Skaka nötterna i chokladen, ta upp dem med en gaffel, lägg dem på bakplåtspapper och separera nötterna från varandra.
  6. Kyl. Upprepa processen 1–2 gånger till.
  7. Ställ kallt att stelna. Rulla nötterna i kakao, lägg dem i en sil. Skaka bort överflödig kakao.
  8. Förvara rumstempererat

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.