Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladnougatmuffins med chokladfudgefrosting

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Väldigt gott choklad på chokladrecept, utan att det blir för mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i smeten. Smält smöret och häll i det och mjölken och rör ihop det hela till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar, tryck ner nougaten och grädda i 10-12 minuter.
  2. Smält chokladen och vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt även vaniljsocker. Vispa blandningen ljust och fluffig. Häll i den smälta avsvalnade chokladen under omvispning och vispa frostingen slät. Sprittsa det snyggt över muffinsen. Jag gjorde dubbel sats för frostingen då jag ville ha mycket på varje muffins

Kommentarer (3)

  • Tehya 28 april 2011

    Godaste frostingen någonsin!! förstår att du gjorde dubbel sats! :D

  • MammaMariam 29 april 2011

    Tack så mycket Tehya. Håller med om att den är supergod men det ser också så festligt ut med ett jätteberg (snyggt sprittsat och dekorerat) frosting.

  • kicki_k 14 december 2013

    Jag lade i två halvor dumlekola i varje muffins, det blev en extra kick. Frostingen gjorde jag som du dubbel, jättegod- Tack för ett super recept!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.