Underbara för alla chokladälskare
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Placera 8 stora eller 12 mindre muffinsformat i en muffinsplåt (eller ställ dubbla formar på en plåt)
- Rör smör, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och kakao slätt med en elvisp i en stor skål. Tänk på att inte röra för länge. Vänd ner crème fraiche med en sked. Fördela smeten i pappersformarna.
- Grädda muffinsarna i ca 20 minuter eller tills de har höjt sig och känns fasta. Låt kallna på galler.
- Glasyr: Bryt ner choklad i en skål och smält över vattenbad. Rör om då och då. Låt chokladen svalna något. Vispa sedan ner socker och crème fraiche. Bred eller spritsa glasyren över muffinsen och ställ in i kylskåp så att glasyren stelnar innan servering.
- Dekorera gärna med hyvlad choklad.
Publicerat den
13 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar