Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jodå, jag såg att det fanns en massa chokladpajer, men den här var inte riktigt likadan, så den får komma med, hoppas jag. Det var ett tag sen jag gjorde den, men kommer ihåg att den var såååå god! Pajen är inte prickig, det är jag som spillt nåt blött på den, men ville ändå ha med bild

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först pajskalet. Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga kallt ca 30 min. Tryck ut degen i en pajform.
  2. Nagga och grädda i 200 º ca 15 min. Låt svalna.
  3. Blanda kakao, socker och grädde i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt kallna.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Krama ur bladen. Smält dem i en kastrull på svag värme.
  5. Rör ner ägg, juice, vaniljsocker och gelatin i chokladsåsen. Vispa 1½ dl grädde. Rör försiktigt ner den i chokladsåsen.
  6. Häll smeten i pajskalet. Låt stå kallt att stelna, minst en timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.