Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta recept hittade jag för några år sen i ett reklamblad från en livsmedelbutik. Är bara så god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa vaniljkexen till smulor. Tillsätt smöret och arbeta samman till en smulig massa.
  2. Tryck ut massan i botten och en liten bit upp mot kanterna i en form med löstagbar botten. Låt stelna i kyl.
  3. Hacka den mörka chokladen. Koka upp 1 ½ dl vispgrädde och rör ner den mörka chokladen tills den har smält. Bred ut smeten i formen. Smält den vita chokladen enl anvisningarna på förpackningen, ringla den över pajen och dra lätt med en gaffel till ett mönster. Låt stelna i kyl.
  4. Garnera med citronmeliss, vispa resten av grädden och servera den till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.