Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen: Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ihop mjöl, matfett och socker. Använd gärna elvisp så går det snabbt. Tillsätt vatten och rör ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen och låt stå i kylskåp 30 min. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 min.
  2. Gör fyllningen (fromage): Lägg gelatinbladen i vatten. Blanda mjölk, ägg, kakao och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta av kastrullen från spisen och blanda ner vaniljsockret. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i chokladblandningen så att de smälter. Låt krämen svalna ett par minuter. Häll sedan krämen i pajskalet. Låt stå kallt till serveringen, dock minst en timme. Servera med vispad grädde och frukt eller bär, t.ex. mandarinklyftor eller blåbär och hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • halyj 16 augusti 2009

    kan det funka utan gelatin?=S

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.