Gör pajdegen:
Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ihop mjöl, matfett och socker. Använd gärna elvisp så går det snabbt. Tillsätt vatten och rör ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen och låt stå i kylskåp 30 min.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 min.
Gör fyllningen (fromage):
Lägg gelatinbladen i vatten.
Blanda mjölk, ägg, kakao och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.
Ta av kastrullen från spisen och blanda ner vaniljsockret.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i chokladblandningen så att de smälter. Låt krämen svalna ett par minuter. Häll sedan krämen i pajskalet. Låt stå kallt till serveringen, dock minst en timme.
Servera med vispad grädde och frukt eller bär, t.ex. mandarinklyftor eller blåbär och hallon.
kan det funka utan gelatin?=S