Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj - diabetiker

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Sötningsmedel har betydligt större sötningseffekt än socker, men har inga kalorier eller bara ett försumbart kalorivärde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman vetemjöl, Hermesetas Lättströ och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel.
  2. Låt vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, äggulor och Hermesetas Lättströ. Sikta i kakao. Rör ner crème fraiche. Bred ut fyllningen i pajskalet. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills fyllningen stelnat. Servera pajen ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.