Choklad är naturens sätt att be om ursäkt för måndagar...
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Kavla ut smördegen och klä en pajform (20 cm) med låg kant. D
ra degen en bit över kanten på formen, så att den inte glider ner under gräddningen. Låt stå i kylskåp 20 minuter.
- Grädda pajbottnen 10-15 minuter. Ta ut pajen ur ugnen och sänk temperaturen till 175 grader.
- Till fyllningen:
Smält mörk choklad tillsammans med smör och sirap i en tjockbottnad kastrull.
Vispa ägg och vaniljsocker vitt och pösigt.
Häll den något avsvalnande chokladblandningen över äggen och vispa tills allt är väl blandat.
- Häll i pajformen och grädda cirka 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Låt svalna.
- Till dekorationen:
Smält mörk choklad i ett vattenbad med sjudande vatten. Rör om då och då.
- Bred ut den smälta chokladen tunt på en marmorskiva eller på baksidan av en plåt.
Låt chokladen bli nätt och jämnt stel.
Skrapa med en vass kniv i 25 graders vinkel över den knappt stelnade chokladen så att den rullar sig. Låt rullarna ligga i kylskåp.
- Vispa grädden fast.
Bred grädden över pajen och garnera med chokladrullarna strax innan servering.
- Lycka till!
Publicerat den
30 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oj...Låter som en kalasfin avslutning på en middag =-)
Låter mycket god... jag sparar receptet! :) Om jag ngn gång provar den så skriver jag vad jag tyckte och betygsätter gärna :) Prova gärna mitt recept på min snabba och saftiga nougatkaka! Mvh Anna
Det här låter sjukt gott :) måste absolut testas :)