Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med frukt

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Denna franskinspirerade paj är smakrik och mäktig med choklad, mandel och frukt. Njut den till eftermiddagskaffet eller låt den runda av en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg mjöl, smör, socker och äggulor i en bunke eller matberedare med kniven isatt. Arbeta ingredienserna tills en degboll bildas.
  2. Smörj en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i pajformen och ställ den kallt i kylen ca 15 minuter.
  3. Nagga degen i bottnen och förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
  4. Gör fyllningen: Smält chokladen i en kastrull på svag värme och pensla ut den i pajskalet.
  5. Skålla och skala mandeln. Låt den svalna. Mixa mandeln och hälften av sockret i en matberedare.
  6. Vispa smör och resten av sockret vitt och poröst. Blanda mandelsockret och smörsmeten, vänd ner äggen och blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
  7. Grädda pajen ca 45 minuter och låt den sedan svalna. Dekorera pajen med jordgubbar och blåbär. Smält myntagelén på svag värme. Pensla bären med gelé och sikta till sist över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.