Utsökt smakbrytning mellan chokladkola och lingon! Pajen behöver god tid att stelna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg.
- Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank.
- Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten.
- Servera med lättvispad grädde.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar