Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med mandel

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God och inte för mäktig chokladpaj. (Med andra ord, det går ta två bitar och njuta fullt ut!)

Ingredienser

Instruktioner

Pajdegen: Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och matfett, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och rör ihop till en jämn deg. Tryck ut i pajformen, ca 24 cm i diameter. Fyllning: Rör ihop mandelmassa och smör, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ihop eller kör med elvisp till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, i ca 30 minuter. Låt den kallna. Garnering: Smält chokladen och bred ut över pajen. Servera med vispad, lokal producerad vispgrädde utan konserveringsmedel så klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.