Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med mandelbotten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En dröm för den sanna chokladälskaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Riv mandelmassan och smula samman den med matfett och vetemjöl. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop det till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt att vila ca 30 minuter.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Låt pajskalet kallna.
  5. Dela chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en skål tillsammans med matfett. Ställ skålen över en kastrull med kokande vatten. Låt chokladen smälta.
  6. Tag bort skålen och vispa ner äggulorna, en i taget. Rör ner kaffepulvret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten.
  7. Häll chokladsmeten i pajskalet och ställ pajen kallt.
  8. Vispa grädden. Krossa Daimen. Toppa pajen med grädde och strö över Daimkross.
  9. Tips! Du kan smaksätta chokladen till pajfyllningen med 1 msk mörk rom istället för med kaffepulver eller välja rivet apelsinskal och 1 msk apelsinlikör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.