Chokladpudding a´la pajversion!
Instruktioner
- Blanda mjöl och kakao, arbeta in smöret. Tillsätt socker och forma till en deg. Ev. behövs vatten för att få ihop degen (det står inte i receptet, men jag tillsatte det då min deg vägrade att gå ihop). Tryck ut den i en djup, veckad pajform med 20 cm diameter (jag tog en vanlig 24 cm form, inte så djup). Grädda i förvärmd ugn, 175 grader, 20 minuter och låt den sedan svalna.
- Lös upp gelatinpulvret i vattnet. Vispa ihop socker, äggulor, majsmjöl och 2 msk mjölk (jag använde elvisp). Koka upp resten av mjölken med kaffet. Vispa ner det i äggblandningen.
- Häll tillbaka alltihop i kastrullen och hetta upp det försiktigt. Rör tills det tjocknar. Ta av kastrullen från värmen och vispa i gelatinet (var noga med att vispa ordentligt!) tills det löst sig.
- Tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Låt svalna lätt och häll sedan upp blandningen i det kalla pajskalet. Låt stå kallt flera timmar.
- Strö rikligt med hyvlad choklad över pajen och servera med vispgrädde.
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar