Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med valnötter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och supergod paj med kolaliknande fyllning. Första gången jag bakade den tyckte jag att det var snålt med pajdeg så jag gjorde 1½ sats, men det hade nog räckt gott med 1 sats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i en kastrull. Tillsätt havregryn, mjöl och socker. Rör så att allt blandas väl. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm, med löstagbar kant. Låt formen stå i kylen i ca 30 min.
  2. Gör under tiden fyllningen. Smält smör och låt den svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör. Sikta ner mjöl och kakao. Blanda väl. Rör ner valnötskärnorna, som inte behöver hackas utan bara krossas lätt.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda pajen i nedre delen av ugnen 25-30 minuter, tills fyllningen har stelnat. Servera pajen i små bitar, den är ganska mäktig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.