Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpajer med gömma

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna läckra bakelse görs i tre steg: Först ett chokladdoftande pajskal med fiberhavregryn som ger en lite nötaktig smak. Sedan fylls skalet med en saftig mandelmasseröra och så toppas det hela med maräng. Katrinplommonen i fyllningen måste vara av den mjuka sorten, annars kan de behöva kokas upp. För att få ett riktigt frasigt marängtak står bakelsen ganska länge i ugnen. Men den som väntar på nåt gott ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman alla ingredienser till pajdegen. Låt den vila i rumstemperatur i en timme. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
  2. Dela degen i 10 bitar och tryck ut dem i pastejformar av aluminium. Använd engångsformar tas några formar som stöd för att hålla formen rund.
  3. Rör samman mandelmassa och punsch. Lägg en liten klick mandelmassa i varje plommon. Lägg två plommon i varje pajskal.
  4. Grädda pajerna i ca 12 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 150 grader. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt socker i två omgångar och vispa smeten slät mellan gångerna. Vispa smeten riktigt fast.
  5. Fördela marängen i pajskalen. Grädda dem i 8 minuter. Sänk värmen ytterligare till 100 grader och grädda dem i 8 minuter till, här är pajerna färdiga om du vill ha mjuk maräng. För en frasig maräng gräddas de i ytterligare 25 minuter därefter stängs värmen av och pajerna får stå kvar i halvöppen ugn i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.