Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

chokladpannacotta

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

en god dessert som bara måste provas på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grädden i en kastrull. Häll i sockret. Häll eller lägg antingen i snittad vaniljstång med urskrapade frön, vaniljpulver eller vaniljsocker.
  2. Häll i kakaopulvret. Vispa till en jämn smet. Lägg gelatinbladen i blöt.
  3. Låt chokladblandningen koka upp, rör om och låt putta 1-2 minuter och ta sedan direkt av den från plattan. OBS! Var försiktig, tänk på att grädde liksom mjölk lätt kokar över så gå inte ifrån spisen!
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen och vispa runt lite så de smälter. OBS! Kastrullen måste ha tagits bort från plattan när detta görs för det får inte koka.
  5. Häll upp i portionsglas.
  6. Ställ kallt i minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.
  7. Dekorera med t.ex. riven choklad, siktad florsocker, hallon eller blåbär, citronmeliss, syltade apelsinskal, strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.