- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut
en god dessert som bara måste provas på.
Instruktioner
- Häll grädden i en kastrull. Häll i sockret. Häll eller lägg antingen i snittad vaniljstång med urskrapade frön, vaniljpulver eller vaniljsocker.
- Häll i kakaopulvret. Vispa till en jämn smet. Lägg gelatinbladen i blöt.
- Låt chokladblandningen koka upp, rör om och låt putta 1-2 minuter och ta sedan direkt av den från plattan. OBS! Var försiktig, tänk på att grädde liksom mjölk lätt kokar över så gå inte ifrån spisen!
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen och vispa runt lite så de smälter. OBS! Kastrullen måste ha tagits bort från plattan när detta görs för det får inte koka.
- Häll upp i portionsglas.
- Ställ kallt i minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.
- Dekorera med t.ex. riven choklad, siktad florsocker, hallon eller blåbär, citronmeliss, syltade apelsinskal, strössel.
Publicerat den
22 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar