Choklad - Hallon - Gott - Gotti - Gott - Gott!
Instruktioner
- Börja med att göra hallongelén. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, eller blanda ut gelatinpulvret i en tsk vatten. Koka upp hallonen, vinet och sockret. Blanda i gelatinet.
- Häll försiktigt upp hallongelén i fyra lagom stora glas och ställ att stelna i kylen några timmar.
- Pannacottan. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, eller blanda ut gelatinpulvret i en tsk vatten. Riv eller hacka chokladen fint.
- Koka upp grädden och sockret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och blanda i den hackade chokladen i grädden och rör om till chokladen löst sig helt och du har en härlig brun smet. Blanda i gelatinet och häll försiktigt i chokladblandningen i glasen med stelnad hallongelé. Ställ återigen undan att stelna i kylen.
- Dags att garnera! Riv mörk choklad över pannacottan och toppa med några hela hallon.
Publicerat den
1 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar