Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpannacotta med hallongelé

 
Skriv ut

Choklad - Hallon - Gott - Gotti - Gott - Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra hallongelén. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, eller blanda ut gelatinpulvret i en tsk vatten. Koka upp hallonen, vinet och sockret. Blanda i gelatinet.
  2. Häll försiktigt upp hallongelén i fyra lagom stora glas och ställ att stelna i kylen några timmar.
  3. Pannacottan. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, eller blanda ut gelatinpulvret i en tsk vatten. Riv eller hacka chokladen fint.
  4. Koka upp grädden och sockret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och blanda i den hackade chokladen i grädden och rör om till chokladen löst sig helt och du har en härlig brun smet. Blanda i gelatinet och häll försiktigt i chokladblandningen i glasen med stelnad hallongelé. Ställ återigen undan att stelna i kylen.
  5. Dags att garnera! Riv mörk choklad över pannacottan och toppa med några hela hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.