Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpannacotta med karamelliserade kaneläpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig pannacotta med en gömma av karamelliserade kaneläpplen som toppas med knaprigt hasselnötskrisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med hasselnötskrispet.
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Värm nötterna tills de bli glansiga. Mixa nötterna i en mixer tills de blir en flytande massa. Tillsätt florsocker, salt och choklad. Mixa blandningen slät.
  3. Häll ner blandningen i en bunke tillsammans med cornflakes. Blanda väl. Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt smeten stelna på bakplåtspapperet över natten i rumstemperatur.
  4. Skala äpplena och tärna dem i 1 cm stora bitar. Blanda dem med kanel. Smält smör och socker i en kastrull. Vänta tills färgen blir gyllene innan du lägger i äpplena.
  5. Låt äppelbitarna karamelliseras i ca 5 minuter på svag värme. Ta bort äpplena från värmen och fördela äppelbitarna med en sked i fyra serveringsglas.
  6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker och vanilj. Häll den kokande blandningen över chokladen och rör tills chokladen smält.
  7. Lägg plast över pannacottan och låt den stå i kylen tills den nått 30-40 grader. Blanda då i gelatinet. Häll pannacottan ovanpå äpplena och ställ glasen i frysen i ett par timmar.
  8. Hacka små bitar av hasselnötskrispet och strö det över pannacottan vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.