Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpannacotta med Rabarber

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Underbart gott för både choklad och rabarberälskaren! Underbar vårdessert :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.Hacka chokladen i små bitar.
  2. Häll grädden i en kastrull tillsammans med strösocker. Låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och vaniljsocker. Låt chokladen smälta under omrörning.
  3. Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dom i gräddblandningen. Rör om tills de har smält. Fördela panacottan i 6-8 portionsskålar och låt dem stå kallt minst 3 timmar.
  4. Ansa och skölj rabarbern. Skär den oskalad i ca 3 cm långa bitar. Lägg dom i en smord eldfast form, varva med strösocker. Ställ formen mitt i ugnen och låt den stå tills rabarbern har mjuknat. Ta ut formen och strö över råsocker. Låt kallna.
  5. Toppa panacottan med rabarbern när den har stelnat. Strö över lite mandelspån.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • virris81 30 november 2008

    hej den funkar lika bra men hallon som rabarber. den var super god och enkel att göra tack för ett bra recept.

  • SandraFransson 18 maj 2009

    Hade aldrig tidigare gjort pannacotta, men det blev super lyckat. Tack för receptet!

  • vsi7 10 juli 2010

    har bjudit på denna pannacotta flera gånger alla älskar den och vill ha receptet! även de som trott att de inte gillar pannacotta gillar den jag brukar garnera med hackad kiwi bryter av på ett fräscht sätt mot allt de söta.

  • krispa 20 augusti 2011

    Fantastiskt god! Kommer garanterat att tillagas igen.

  • christincarlsson 11 september 2011

    Mäktigt men gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.