Underbart gott för både choklad och rabarberälskaren!
Underbar vårdessert :-)
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.Hacka chokladen i små bitar.
- Häll grädden i en kastrull tillsammans med strösocker. Låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och vaniljsocker. Låt chokladen smälta under omrörning.
- Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dom i gräddblandningen. Rör om tills de har smält. Fördela panacottan i 6-8 portionsskålar och låt dem stå kallt minst 3 timmar.
- Ansa och skölj rabarbern. Skär den oskalad i ca 3 cm långa bitar. Lägg dom i en smord eldfast form, varva med strösocker. Ställ formen mitt i ugnen och låt den stå tills rabarbern har mjuknat. Ta ut formen och strö över råsocker. Låt kallna.
- Toppa panacottan med rabarbern när den har stelnat. Strö över lite mandelspån.
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej den funkar lika bra men hallon som rabarber. den var super god och enkel att göra tack för ett bra recept.
Hade aldrig tidigare gjort pannacotta, men det blev super lyckat. Tack för receptet!
har bjudit på denna pannacotta flera gånger alla älskar den och vill ha receptet! även de som trott att de inte gillar pannacotta gillar den jag brukar garnera med hackad kiwi bryter av på ett fräscht sätt mot allt de söta.
Fantastiskt god! Kommer garanterat att tillagas igen.
Mäktigt men gott :)