Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladparfait

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En len glass som blir godast om den görs på mörk choklad med hög kakaohalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och gröp ur de små fröna.
  2. Lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp och låt den stå i 15 minuter. Plocka upp stången. Vispa äggulor och socker. Häll vaniljmjölken över äggmassan under omrörning.
  3. Häll tillbaka till kastrullen. Värm upp långsamt och fortsätt att röra tills den tjocknar något, vid ca 85°. Bryt chokladen i bitar och smält den i mjölkblandningen. Kyl massan snabbt i ett vattenbad.
  4. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten. Häll parfaiten i en form och frys den. Ta ut den en stund innan den ska serveras.
  5. Garnera med skivade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.