Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladparfait

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mörk choklad och farinsocker smakar mycket choklad tillsammans...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken i en kastrull.
  2. Ta den från värmen. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta.
  3. Rör ihop äggula och florsocker.
  4. Vispa grädden. Rör ner äggsmeten och lite av grädden i den smälta chokladen.
  5. Rör i resten av grädden.
  6. Häll smeten i en form, ca 1 liter.
  7. Frys i 4-5 tim. Låt den stå i kylen ca 30 min. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.
  8. Toppa med lite saltflingor. Gott också med rostade mandlar, gärna salta.
  9. Tips: Prova att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad smaksatt med t ex mint eller apelsin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.