Körsbär, choklad och rom är en god kombination.
Här i glass och kompott.
Instruktioner
- Parfait:
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Koka upp 2 dl grädde. Hacka chokladen och lägg i en skål. Tillsätt den varma grädden och rör tills chokladen har smält.
Vispa 4 dl grädde. Blanda äggsmeten med choklad, vispgrädde och rom.
Spänn fast plastfolie på bottnen av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och varva med färdig chokladsås.
Låt formen stå i frysen i minst 6 timmar.
- Kompott:
Koka socker och vatten till hälften av vattnet kokat bort. Blanda ner körsbär, plommon och vaniljstång.
Sjud sakta i 5-10 minuter, rör om då och då.
Kyl och servera kompotten kall.
- Ta fram parfaiten 30 minuter före serveringen. Finhacka daim och strö på tårtfatet. Lägg på parfaiten.
garnera med körsbär och servera kompotten till.
Publicerat den
15 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar