Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladparfait med körsbärskompott

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Körsbär, choklad och rom är en god kombination. Här i glass och kompott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Parfait: Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Koka upp 2 dl grädde. Hacka chokladen och lägg i en skål. Tillsätt den varma grädden och rör tills chokladen har smält. Vispa 4 dl grädde. Blanda äggsmeten med choklad, vispgrädde och rom. Spänn fast plastfolie på bottnen av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och varva med färdig chokladsås. Låt formen stå i frysen i minst 6 timmar.
  2. Kompott: Koka socker och vatten till hälften av vattnet kokat bort. Blanda ner körsbär, plommon och vaniljstång. Sjud sakta i 5-10 minuter, rör om då och då. Kyl och servera kompotten kall.
  3. Ta fram parfaiten 30 minuter före serveringen. Finhacka daim och strö på tårtfatet. Lägg på parfaiten. garnera med körsbär och servera kompotten till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.