Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladparfait med lingon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mycket uppskattad av mina gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör ihop äggula och florsocker. Vispa grädden. Rör ner äggröran och lite av grädden i den smälta chokladen. Rör i resten av grädden. Häll smeten i en skål med rund botten. Sätt ner en mindre skål med plastfilm runt i chokladsmeten. Låt stå i frysen i minst 2 timmar.
  2. Rör ihop äggula och florsocker. Vispa grädden. Blanda den med äggröran, lingonsylten och ev. gin. Häll lite varmt vatten i den lilla skålen så att den lossnar och lyft upp den. Häll lingonsmeten i hålet. Frys igen i minst 2 tim.
  3. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt en stå i rumstemperatur i ca 30 min. Garnera med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.