Mycket uppskattad av mina gäster.
Instruktioner
- Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör ihop äggula och florsocker. Vispa grädden. Rör ner äggröran och lite av grädden i den smälta chokladen. Rör i resten av grädden. Häll smeten i en skål med rund botten. Sätt ner en mindre skål med plastfilm runt i chokladsmeten. Låt stå i frysen i minst 2 timmar.
- Rör ihop äggula och florsocker. Vispa grädden. Blanda den med äggröran, lingonsylten och ev. gin. Häll lite varmt vatten i den lilla skålen så att den lossnar och lyft upp den. Häll lingonsmeten i hålet. Frys igen i minst 2 tim.
- Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt en stå i rumstemperatur i ca 30 min. Garnera med lingon.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar