- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Supergod! För att behålla marängen frasig ska toppingen inte läggas på förrän vid serveringen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 130 grader.
- Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten).
Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.
- Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna.
Strö över bären.
Publicerat den
6 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar