Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpavlova med topping av youhurtgrädde och färska bär

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod! För att behålla marängen frasig ska toppingen inte läggas på förrän vid serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten). Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.
  3. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna. Strö över bären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.