Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpraliner med apelsin

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktig godbit! Jag är inte så förtjust i mandelmassa, men denna bakade pralin är ett måste till gottebordet till jul och nyår! Jag brukar inte göra bitarna så stora. Har även lite större form ibland, men bitarna blir då lite plattare som på bilden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mandelmassa och ägg för hand eller i matberedare. Rör i mjöl, bakpulver och rumsvarmt smör och arbeta smeten slät. Bred ut i en pappersklädd form, ca 15-20 cm. Grädda i 200 grader i 15-18 min. Låt kallna.
  2. Droppa likör/juice över kakbotten och skär upp i lagom fyrkanter. Smält blockchokladen i en kastrull över vattenbad eller i micron.
  3. Doppa ner kakorna med hjälp av två gafflar, låt droppa av och lägg på bakplåtspapper. Garnera med syltade apelsinskal innan de stelnar. Låt stelna i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.