Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpudding från ugnen

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna utsökta variant på chokladpudding härstammar från ett mycket gammalt recept. Puddingen tillagas i vattenbad i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 1 liter, med matfett. Skär brödskivorna diagonalt till trekanter.
  2. Bred matfett på brödskivorna. Täck formens botten med brödskivor, lägg smörsidan nedåt i formen. Strö över hälften av chokladen. Lägg resten av brödet ovanpå och strö över resten av chokladen. Vispa ägg, äggulor, socker och kakao i en skål till en jämn smet.
  3. Hetta försiktigt upp mjölken tills bubblor formas kring kanten. Vispa försiktigt ner mjölken i kakaoblandningen och häll sedan blandningen över brödet. Låt stå 5 minuter.
  4. Tryck ner brödet i vätskan och ställ ner den ugnsfasta formen i en braspanna/större ugnsfast plåt med höga kanter. Fyll den understa pannan med kokande vatten upp till hälften av kanten. Baka i ugnen 30 minuter tills mjölkblandningen är fast. Servera chokladpuddingen varm eller kall och garnera denmed lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.