Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpudding med blåbär och romsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna desserten får snålvattnet rinna till i munnen!! Men den är lite omständig att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en stor puddingform. Värm 7,5-10 cm vatten i en stor kastrull på låg värme tills vattnet sjuder.
  2. Häll smör, socker, ägg, mjöl, bakpulver och kakao i en stor skål och blanda väl. Rör i blåbären. Skeda över smeten i den smorda puddingformen och täck formen noga med två lager folie. Ställ försiktigt ner formen i kastrullen med det sjudande vattnet och var noga med att vattennivån är betydligt lägre än formen. Ångkoka puddingen i en timme. Fyll på med mer vatten vid behov.
  3. Ungefär 5 minuter innan puddingen är färdigkokt börjar man värma ingredienserna till romsåsen i en liten kastrull på låg värme. Rör tills alla ingredienser har smält och såsen är slät. Lyft bort puddingen från plattan, kasta folien och dra en kniv runt kanten så att puddingen lossnar från formen. Stjälp upp den på ett fat, häll över såsen och dekorera med blåbär. Servera omedelbart.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bina88 27 oktober 2008

    Den här puddingen måste vara alldeles underbar! Jag gillar dessutom när recepten är något krångliga, för det brukar vara värt allt besvär:) Självklart berättar jag om resultatet och betygsätter när jag provlagat..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.