Tänk att något som ser så lyxigt ut kan göras så snabbt och lätt! Med fyllning av färdig purè och mango från frysen och ett fint täcke av färdigrostad mandel blir detta en förförisk godbit att falla pladask för.
Instruktioner
- Ugnsvärme 225 grader
- Smält smöret. Häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
Tillsätt detta växelvis med smörblandningen till äggsmeten.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 gånger 40 cm, klädd med bakpapper.
- Grädda kakan mitt i ugnen 5-6 minuter. Sockra på kakan och stjälp upp den på ett bakpapper. Fukta ev papperet som kakan gräddades på om den inte lossnar. Bred mangopurèn på kakan. Låt svalna.
- Låt mangon tina. Riv limeskalen och pressa ur 1 msk saft. Vispa crème fraiche, grädde och florsocker till en fast kräm. Ta undan 1 dl kräm. Blanda ner saften och hälften av limeraspet i resten av krämen.
- Bred limekräm på kakan och strö över mango. Rulla ihop. Bred på resten av krämen.
- Garnera med rostad mandel och resten av limeskalet.
Publicerat den
12 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar