Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulle med apelsinkräm

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Chokladrulle med apelsinkräm, som kan serveras som tårta garnerad med grädde och clementinklyftor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten.
  3. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakpapper och grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
  4. Stjälp upp på sockrat papper och låt svalna. Låt gelantinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Smält tillsammans med 1 msk av apelsinsaften.
  5. Vispa grädden med sockret och rör ner gelantinblandningen och resten av apelsinsaften samt rivet apelsinskal. Låt krämen stelna i kyl ca 15 minuter.
  6. Bred krämen över kakan och rulla ihop. Garnera med grädde och clementinklyftor.
  7. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.