Chokladrulle med apelsinkräm, som kan serveras som tårta garnerad med grädde och clementinklyftor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten.
- Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakpapper och grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
- Stjälp upp på sockrat papper och låt svalna.
Låt gelantinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.
Smält tillsammans med 1 msk av apelsinsaften.
- Vispa grädden med sockret och rör ner gelantinblandningen och resten av apelsinsaften samt rivet apelsinskal.
Låt krämen stelna i kyl ca 15 minuter.
- Bred krämen över kakan och rulla ihop.
Garnera med grädde och clementinklyftor.
- Njut!
Publicerat den
12 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar