Citronsmakande kokoskräm i en chokladrulltårta blir garanterat en av favoriterna på kaffebordet. Dekorerad med grädde och lemoncurd blir den extra festlig.
Instruktioner
- Värm ugnen till 250 grader.
- Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det växelvis med mjölken och smöret i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 gånger 40 cm, med bakpapper.
- Grädda i mitten av ugnen 4-5 minuter. Sockra på kakan, lägg på ett nytt bakpapper och stjälp sedan upp den.Låt kakan svalna under långpannan eller en handduk.
- Kokoskräm:
Vispa kokosmjölken slät.Mät upp 1 dl och häll den över kokosflingorna i en skål. Rör smör och florsocker poröst i en annan skål. Tillsätt äggulan.Tillsätt och blanda i kokosblandningen lite efter hand. Tillsätt lemoncurd.
- Bred krämen på kakan och rulla samman. Förvara den i kylen medan du förbereder garneringen.
- Garnering:
Vispa grädden. Blanda lemoncurd med lite av grädden först, tillsätt sedan resten av grädden. Spritsa på rulltårtan och garnera med strimlat citronskal.
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag tänkte göra din chokladrulle men själva rulltårtan tog jag mitt eget recept för jag fick ingen tjocklek på ditt. men däremot använde jag mig av fyllningen och det var supergott. Jag skar rulltårtan i lite tjockare skivor och la grädde och rivet citronskal på så det blev fina bakelser. Kanon!