Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulle med citronsmörkräm och marsipan

 
Skriv ut

Finaste rulltårtan är fylld med frisk citronkräm och täckt med gul masipan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 250° C
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner i äggsmeten och blanda väl. Bred ut smeten i en pappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen 5-7 min.
  3. Vänd upp botten på ett nytt sockrat bakpapper. Dra försiktigt bort gräddningspappret. Fuka med lite vatten på papperet om det sitter fast. Låt kakan svalna under långpannan.
  4. Smörkräm: Rör smöret till en smidig kräm tillsammans med citronskal saft och florsocker. Rulla ihop från långsidan.
  5. Garnering: Kavla ut marsipanen och rulla in rulltårtan i den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.