Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulle med hallonmousse

 
Skriv ut

Det är enkelt att baka rulltårtor och gott blir det. Vanligast är att rulla kakan varm med sylt eller mos som fyllning. Men fylls kakan med mousse måste kakan kallna först. Hallon och choklad är jättegott tillsammans och gör den här tårtan till en smakupplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250º.
  2. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta försiktigt i äggsmeten.
  4. Bred snabbt ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen i ca 5 minuter. Prova med en sticka!
  5. Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp på sockrat smörpapper. Dra av bakpapperet. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.
  6. Krämen: Vispa samman ägg, socker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen tjock under vispning på svag värme. Krama ur gelatinet och rör ner i krämen. Tillsätt hallonen och låt krämen kallna.
  7. Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara kakan kallt.
  8. Tips! Du kan garnera hela rulltårtan som en avlång tårta med vispad grädde och bär. Lättgjorda rulltårtsbakelser! Av rulltårta gör du fort och lätt goda bakelser. Skär rulltårtan i ca 3 cm tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och frukt eller bär. Den ljusa bakelsen på bilden är också garnerad med karameller och i grädden till den mörkare har jag blandat kakao och garnerat med hallon. Vill du göra bakelserna riktigt festliga kan du kavla ut mandelmassa (grön eller rosa) och sätta runt kanten

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.