Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulle med vindruvor och nötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Chokladrulle med vindruvor och nötter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman potatismjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och rör om väl.
  2. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper eller smörpapper. Dra av pappret som kakan har gräddats på. Låt kakan kallna under långpannan.
  4. Vispa grädden. Halvera vindruvorna och ta bort kärnor. Hacka valnötterna.
  5. Ta undan ca 2 dl vispad grädde. Bred resten av grädden över kakan. Fördela de flesta vindruvorna och det mesta av nötterna över kakan. Rulla samman kakan och lägg den med skarven nedåt.
  6. Bred resterande grädde över rullen och garnera med vindruvor och nötter.
  7. Ugn: 250°

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.