Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta

 
Skriv ut

En fräsch rulltårta med aprikos och kokosfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kläd en långpanna med bakplåtspapper. Rör äggulorna poröst och ljust med strösockret. Blanda mjölsorterna, kakao, bakpulver och salt och rör ner det i äggsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
  2. Häll smeten i den smorda långpannan och bred ut den jämnt. Grädda 8-10 minuter i mitten av ugnen. Vänd ut kakbottnen på fuktat bak eller smörpapper. Täck den med fuktat papper och låt kallna. Blanda aprikosmarmelad med kokosflingor. Bred ut den jämnt på den kalla kakan, men inte ända ut i kanterna och rulla ihop försiktigt från långsidan. Lägg den med skarven nedåt och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.