Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta med apelsinkräm

 
Skriv ut

En god och annorlunda rulltårta

Ingredienser

Instruktioner

1. Kakan: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda potatismjölet, kakaon och bakpulvret. Rör ner i äggtoddyn. 2. Bred ut smeten i ett jämnt lager på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i c:a 5 min. 3. Stjälp upp kakan på ett papper och lossa den försiktigt( pensla papperet med kallt vatten om det inte släpper) Lägg en fuktig bakduk över och låt svalna 4. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.Värm apelsinjuicen och låt gelatinbladen smälta i den. Låt svalna. Rör samman juicen, kesellan och florsockret. 5. Bred fyllningen på rulltårtan och rulla ihop den från långsidan. Slå in den i bakpapper och lägg den med skarven neråt i kylen i en timme. 6. Smällt chokladen i vattenbad. Ringla över chokladen på tårtan. Kyl i c:a 10 min. tills chokladen stelnat. Strö över apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.