Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta med madeirafyllning

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Citat från Allt om Mat: Jag tycker att madeira passar väldigt bra i just chokladrulltårta, men välj gärna spritsort i smörkrämen efter eget tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. 2. Vispa ägg, socker och salt poröst. 3. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten. 4. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. 5. Rör ihop smör, florsocker och äggula till en slät kräm. Rör i madeiran, lite i taget. Bred krämen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.