Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ett enkelt och jättegott godis till kaffestunden. Rutorna är knaprigast precis när man tar dem ur kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt sönder kexen i små bitar. Bryt sönder chokladen.
  2. Blanda chokladbitarna med matfettet och sirapen i en kastrull eller en skål som kan vara i micron.
  3. Smält blandningen på svag värme ovanpå spisen eller på full effekt 1 1/2 - 2 minuter i micron.
  4. Rör om och blanda i smulorna från kexen. Häll upp alltsammans i en folieform 20 gånger 30 cm. Låt det stå i kylskåpet 2-3 timmar.
  5. Skär kakan i 30 rutor. Förvara bitarna i kylskåpet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.