Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor i långpanna

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Sextio läckra chokladrutor i ett bak! Det räcker till ett helt barnkalas. Eller att äta rikligt av när de är nybakade och sedan frysa in i påsar med så många i varje som man vill ta fram åt gången.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i äggblandningen. Rör ner smöret och mjölken. Rör till en jämn smet och häll ner i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Gör glasyren under tiden: Blanda florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Tillsätt smör och mjölk. Rör glasyren slät.
  5. Bred glasyren över den varma kakan när den är färdiggräddad. Strö över önskad garnering. Låt kakan svalna innan den delas.
  6. Tips! Har du inte Flor med chokladsmak hemma, tag 3 dl florsocker och 2 msk kakao.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Majae 19 oktober 2009

    Såååå goda...

  • mariellep 28 februari 2010

    Blev bara 20 stycken för mig.. Dock väldigt goda :)

  • bakandefamiljen 15 december 2010

    blev 46 stycken.jättegoda!

  • Lovisbovis 15 juni 2011

    Smakar precis som min fasters chokladrutor -jättegoda! Glasyren är perfekt. Tack för recept!

  • storbus 23 juni 2011

    Hej tror min "långpanna" är mycket större än din för jag var tvungen til att dubbla receptet för att det skulle bli bra. Bytade ut vetemjölet mot sempers gluten fria mix och hade vanligt vanilj socker med 1/2 vaniljstäng i och det blev en väldigt god och uppskattad kaka. Blev ca 40 bitar

  • Kumisthlm 14 augusti 2011

    Det blev 24 st lagom stora och lagom tjocka biter, jätte goda!!! Det gick så enkelt och snabbt, perfect med glasyren!! Det vill jag rekommendera gärna till alla!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.